Image Image Image Image Image

Over Dragonfly

dragonfly-28-1

Snel, comfortabel en ruim. Dat zijn de belangrijkste eigenschappen van de Dragonfly Trimarans, ontworpen en gebouwd door de Deense werf Quorning Boats.

Zelfs de meest ervaren zeilers zullen het beamen: de vaareigenschappen van de Dragonfly Trimaran zijn subliem. Door de drijvers vaart het schip vrijwel rechtop en worden met gemak snelheden tot 20 knopen gehaald. De gemiddelde snelheid ligt ongeveer 1,5 keer hoger dan een kielboot. Een Dragonfly laat zich bovendien soepel besturen. Op het roer zijn nauwelijks stuurkrachten voelbaar.

Dankzij het Swing Wing-systeem kunnen Dragonfly Trimarans tijdens het binnenvaren van de haven binnen enkele minuten eenvoudig worden ingevouwen tot boxbreedte. Ook droogvallen is geen enkel probleem. Het roer en zwaard gaan automatisch omhoog zodra deze de grond raken. Ideaal als u even wilt relaxen op een rustig strandje.

Dragonfly Trimarans onderscheiden zich vanwege de grote binnenruimte en stahoogtes tot 1,97 m. De slaapplaatsen zijn in de meeste gevallen 2,00 meter lang en daardoor zeer comfortabel. Ook de buitenruimte is groot en biedt volop ruimte om te ontspannen. Bij de bouw en afwerking worden uitsluitend hoogwaardige, duurzame materialen gebruikt.

Dragonfly Trimarans worden gebouwd in een sandwichconstructie volgens de ‘hand lay-up’-methode. Daarbij wordt gebruik gemaakt van polyester, vinylester, baixal glas en divinycellschuim. De beams en constructiedelen worden volgens de vacuümmethode gebouwd en afgebakken. Door het gebruik van 3D-design wordt een optimaal resultaat bereikt bij de toepassing van de materialen. Hierdoor zijn Dragonfly Trimarans sterk en relatief licht.

 

Dragonfly Trimarans zijn standaard uitgerust met:

  • Swing Wing-systeem (invouwen in slechts enkele minuten)
  • Elvstrom wedstrijdzeilen (duurzaam laminaat met aerodynamische vorm, uitgebouwd en doorgelat grootzeil en rolfok met rolsysteem)
  • Dyneema lijnen voor de vallen en bediening van het Swing Wing-systeem
  • Andersen lieren
  • Moonlight lichtluiken
  • Automatisch inklapbaar roer en zwaard
  • Duurzaam en waar nodig gelagerd Ronstan- of Selden-beslag
  • Striping in gewenste kleur